Rechtsgebied

Wonen & privé

Wonen

Uw woning is de plek waar u zich thuis dient te voelen. Als dit thuisgevoel wordt verstoord is dat een ernstig probleem. Denk bijvoorbeeld aan onverwachte mankementen aan de droomwoning die u dacht te kopen of aan (ernstige) overlast van de buren. Als u een woning huurt heeft u een aantal belangrijke rechten. Zo kan een verhuurder u niet zonder meer de huurwoning uit zetten. De verhuurder is ook verplicht tot onderhoud, al blijven sommige reparaties toch voor rekening van de huurder.

Onze advocaten kunnen uw rechtspositie als huurder of verhuurder vaststellen en u adviseren over het huurrecht ten aanzien van woonruimte, winkelruimte, bedrijfspanden en kantoorpanden.

Privacy

In deze tijd van sociale media en digitalisering komt de privacy nog al eens in het geding. Sinds in mei 2018 de Algemene verordening gegevensbescherming ( AVG) in werking is getreden zijn er veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van privacy. U kunt daarbij denken aan vragen als: mag een werkgever het e-mail verkeer van een werknemer controleren? Of: mag mijn buurman een camera ophangen die ook gericht is op mijn woning? Mag ik een gesprek opnemen? Wat kan ik doen als iemand een intieme foto van mij op internet of via sociale media heeft gedeeld?

De privacy regels in de AVG bieden bescherming, maar geven organisaties ook veel verplichtingen. De sancties als de regels niet zijn nageleefd zijn niet mals.

Consumentenrecht

Een koop loopt soms uit op een teleurstelling. De (tweedehands) auto blijkt toch niet te zijn wat u verwachtte. Uw aankoop wordt niet of niet in goede staat geleverd of gaat al snel stuk. Als consument hebt u een beschermde status binnen het recht. Niet iedereen blijkt zich van deze bijzondere positie bewust. Soms nemen mensen bepaalde standpunten van verkopers voor lief en waar aan. Zonde! Want in de meeste gevallen heeft u als consument recht op het herstellen van het aangekochte product of zelfs vervanging voor een goed exemplaar. Ook kunt u in sommige gevallen het gehele aankoopbedrag terug vorderen.

In dergelijke gevallen helpen onze advocaten u graag met het vaststellen van uw rechten als consument en kunnen zij u ondersteunen door deze rechten ook in te roepen tegen de verkoper.

Kunnen we u helpen? Neem contact met ons op